Decoration

Správne používanie lepidla na mihalnice

Správne používanie lepidla na mihalnice veľmi dôležité aj počas procesu tvorby umelých rias. Som si istá, že nejedna stylistka umelých mihalníc urobila tú chybu, že pri svojej práci použila príliš veľa/nadmerné množstvo lepidla (samozrejme, neuvedomila si to, pretože jej došla fľaštička 🙂 ). Zdrojom chyby často nie je samotná technika, ale jednoducho to, že neabsolvovali správne školenie o tom, ako používať lepidlo na riasy tým najoptimálnejším spôsobom. Jednoducho chýbajú vedomosti.

Ak si to človek včas uvedomí a zúčastní sa ďalšieho školenia, počas práce v salóne sa minie menej vlastných mihalníc, takže hostia sú oveľa spokojnejší a umelé mihalnice sú trvácnejšie, čo má za následok skoršie vybudovanie stabilnej klientely. Neskôr niekoľko tipov, ako si vybrať správne školenie.

Správne používanie lepidla na mihalnice
Ak ste začínajúci kaderník a máte v rukách pinzetu, umelé riasy a lepidlo na umelé riasy, je trochu ťažšie vykonať úlohu, ktorá je nevyhnutná pre správne použitie lepidla na umelé riasy: „ponorte dva milimetre do lepidla na umelé riasy“. Naučí sa to však skôr a robí menej chýb. Takže prvé tajomstvo už bolo odhalené, a to dva milimetre.

Dobre, ale ako, odkiaľ a kam presne? Tieto a podobné otázky si kladieme. Stále sú tu veci, na ktoré si treba dávať pozor. Najprv sa vráťme trochu späť k dvom milimetrom. Spojme dve pravidlá, že umelé riasy by mali byť dva milimetre hlboko v lepidle na umelé riasy a že lepiaca plocha by mala byť aspoň dva milimetre. Potom získate túto istú čistú prácu. Sedí to na obrázok?

Máme časť teórie, poďme ju zhrnúť a prejsť k podstate!
Lepidlo na mihalnice kvapká na miesto. Uistite sa, že ste kvapku lepidla na umelé riasy umiestnili na materiál, ktorý je vhodný pre lepidlo. Takto sa vám s ním bude pracovať pohodlne a čisto. Je to jemný pohyb, ktorý sa treba naučiť. Verte mi, že to zvládnete. 🙂

Pomocou pinzety uchopte umelú riasu a potom pomalým, jemným pohybom ponorte umelú riasu do stredu kvapky lepidla na umelé riasy. Rovnakým pomalým pohybom ju vytiahnite. Zostala na konci umelej riasy kvapka? Potom ste nepracovali dobre, boli ste rýchli. Lepidla sa dostalo príliš veľa. Polymerizácia sa začne neskôr. Váš smer je nesprávny. Práca nie je čistá. Skúste to znova.

Ako si vybrať správny tréning na mihalnice?
Nájdite si stránku inštruktora: facebook, instagram alebo ak máte web
Pozrite si jeho/jej prácu (nie retušovanú, to je veľmi dôležité, pretože retušovaná fotografia vám neposkytne skutočnú prácu)
Kontaktujte ho/ju (uprednostňujem, ak sa o výučbe a následnej práci dohodneme spolu po telefóne)
Vedieť a cítiť, že budete v naozaj dobrých rukách a nie len presvedčení
Pozrite si študentské práce týkajúce sa tútora, prípadne sa ho na ne opýtajte (mnohí hrdí tútori sa delia o svoje študentské práce)
Ak chcete získať viac informácií o vyučovaní, neváhajte ma kontaktovať.

V internetovom obchode určite nájdete produkt, s ktorým budete radi pracovať.

Ďakujem vám za pozornosť. Ak sa vám moje písanie páčilo, dajte mi lajk a podeľte sa oň s ostatnými. 🙂

Vivien Tüske
Inštruktorka a distribútorka Lash Style Academy (Švajčiarsko).

Pridaj komentár