Furniture

Odborný rozvoj stavania mihalníc počas jedného roka

Profesionálny vývoj rias v priebehu roka, ako som začala vyrábať riasy, prvé skúsenosti
Som Vivien Tüske, ambasádorka značky, obchodná partnerka a inštruktorka mihalníc v Swiss Lash Style Academy.Môj príspevok je predovšetkým o tom, ako sa dá profesionálny vývoj rias posunúť na vyššiu úroveň v priebehu jedného roka, koľko vedomostí sa dá získať, aby sa človek stal dobrým pedagógom alebo profesionálom v oblasti rias za relatívne krátky čas.

Vo februári 2019, teda pred rokom, som prvýkrát vzala do ruky objemovú pinzetu, musím dodať, že som si myslela, že to bolo naposledy. 😊

Chcel by som napísať malé zhrnutie tohto roka, ktorý bol pre mňa z hľadiska učenia sa veľmi intenzívny, a tým by som chcel motivovať tých, ktorí to chcú vzdať hneď na začiatku, len preto, že sa im nedarí vytvoriť super ventilátor a profesionálnu volumetrickú sadu.

Začnem hneď tým, že som mal to šťastie učiť sa od pre mňa najlepšieho inštruktora, ktorým nebol nikto iný ako Hajnalka Simon-Lendvai. Mal som s ňou súkromnú hodinu, ktorej dodnes fandím, pretože je to oveľa priamejší a produktívnejší vzťah s inštruktorom. Inštruktor sa môže sústrediť výlučne na jedného študenta a určite neexistujú žiadne nezodpovedané otázky. Čerešničkou na torte je, že som deň ukončil s pekným objemovým skóre na prvýkrát. Ten istý súbor sa mi podarilo dokončiť po mnohých mnohých hodinách, ale ak je model vynikajúci a všetci máte čas a energiu, strávený čas sa mnohonásobne vráti a možnosť posunúť sa vpred je tu.

 
Čas po tréningu rias
Po všetkých nových informáciách sa skutočná práca začala, keď sa všetko ustálilo. Začalo sa obdobie praxe a výziev.Keďže som pracovala na plný úväzok ako zdravotná sestra, mala som možnosť cvičiť len vo voľnom čase, čo som aj využila. Bolo to veľmi náročné obdobie, keďže som niekedy musela pracovať na denné zmeny a niekedy aj večer. Hostí som si naplánovala tak, ako mi to umožňovala moja hlavná práca, niekedy som cvičila až do rána, aby som vytvorila dokonalé vejáre, a do práce som chodila s minimom spánku. Mnohokrát som mal pocit, že to nezvládnem, pretože som mal ťažký deň. Mnohokrát som si hovoril, aké ľahké by bolo teraz to vzdať. U mňa, rovnako ako u ostatných, sa vyskytli tie najjednoduchšie a najtypickejšie problémy, ako to u začiatočníka býva (nemám dobrú pinzetu, lepidlo na riasy je príliš pomalé alebo príliš rýchle, vejár je príliš otvorený alebo príliš zatvorený, nohy sa šmýkajú, nízka stolička, vzdialený hosť, nie je svetlo, nie je svetlo, nevidím…), viete? Ale mala som cieľ, ktorý som mala stále v hlave, a, samozrejme, mala som podporu ľudí okolo seba, takže som sa nevzdávala. Vedela som, kde som teraz a kam chcem ísť. Moja vytrvalosť sa vyplatila a svet sa pomaly menil.

V októbri 2019 som sa zúčastnila svojej vôbec prvej súťaže: LashAgora International Lash Art Championship v Rakúsku. Bol to pre mňa úplne neznámy svet, ale povedala som si, prečo to neskúsiť, ponúkal veľa nových možností už len pre ten pocit. Žiaľ, nemala som možnosť absolvovať tréning naživo, ale mala som za sebou dobrý a silný základ vedomostí. Hajni ma nikdy nenechala samého s jej neustálym online mentorovaním mojej práce, takže som sa cítil dostatočne povzbudený, aby som to skúsil. Bohužiaľ, nedôveroval som si. Pred začiatkom pretekov som bola pod veľkým stresom a nervozitou a ona to len ťažko zvládala. Našťastie to všetko pominulo hneď, ako sa preteky začali. Bola som obklopená množstvom skvelých ľudí a tí ma neodradili, ale dodali mi silu. Mohla som súťažiť v prostredí, kam som vždy chcela patriť. Už len byť s týmito ľuďmi, vymieňať si názory, bol pre mňa úspech. Miloval som každý okamih. Ale keď boli vyhlásené výsledky, bol som veľmi prekvapený! Žiaľ, na stupne víťazov som sa nedostala, pretože som v kategórii Expert zaostala len o jeden bod so súpravou klasických rias. Tam som si opäť pomyslela, že by som to naozaj nemala vzdávať, a videla som, že mám vo svete Volume Eyelash Design budúcnosť. O tom napíšem v inom príspevku 🙂 🙂 Vedela som, že mám novú budúcnosť.

 
Pokračovanie, čas po súťaži v budovaní rias
V novembri 2019 som mala možnosť začať učiť základy v Lash Style Academy (LSA). Veľmi ma to potešilo, pretože jedným z mojich cieľov bolo učiť sa. Od nasledujúceho obdobia sa so mnou prišlo učiť veľa ľudí a ja som bola hrdá na to, aké krásne práce vytvorili.Svet tu však stále nebol okrúhly. V tom čase sa moja stála práca sestry musela zredukovať, pretože misky váh sa nakláňali, obchod sa budoval a výroba vejárov na riasy sa zlepšovala. Vtedy aj teraz ešte stále aspoň raz denne beriem do ruky pinzetu a aspoň hodinu cvičím.

Začal som tiež učiť zväčšovanie objemu. Vznikli aj krásne študentské práce.
Koncom februára 2020 som mala v Hajni školenie Mega Volume Eyelash, na ktoré som sa veľmi tešila, pretože som bola zvedavá, čo mi prinesie ročné školenie Volumizing Eyelash a dvojdňové školenie. Deň som ukončila pre mňa prekvapivým setom, myslím, že nastal čas, keď som mohla povedať, že sa mi moja práca páči. Za 4 hodiny som vytvorila set 5D-7D, na ktorý som bola hrdá nielen ja, ale aj všetci, ktorí ma podporovali a stáli pri mne. Môj drahý manžel a Hajni, ktorý je nielen dobrým obchodným partnerom, ale aj dobrým priateľom.Nie je možné sa zastaviť a nikdy sa nezastaví
A samozrejme, stále nie je zastavenie, pretože sú tu nové ciele, výzvy, učenie sa, nové produkty… Takže, milí všetci, ktorí ste si vybrali toto úžasné a krásne povolanie, treba veľa, aby ste sa venovali líčeniu rias tak, aby ste boli na svoju prácu hrdí a obklopení spokojnými zákazníkmi. Profesijný rozvoj umelkyne mihalníc sa preto môže v priebehu roka dostať na veľmi vysokú úroveň. Vytrvalá práca prinesie úspech a verte mi, stojí to za to!

Ak sa vám príspevok páčil, môžete ho jednoducho zdieľať kliknutím na odkazy nižšie. Ďakujeme. 🙂

Pridaj komentár